Виникненню кишкових інфекцій та харчових отруєнь можна запобігти

Придержуючись нескладних і добре відомих правил, можна убезпечити себе від складних проблем зі здоров’ям, – нагадує завідувач відділенням профілактики Нателла Шаданія. Зверніть на них увагу та відповідально ставтеся до загальноприйнятих норм.

Тож виникненню кишкових інфекцій та харчових отруєнь можна запобігти, якщо:

  • Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
  • Для пиття й приготування їжі використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.
  • Не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченим терміном зберігання.
  • Не вживати харчові продукти на напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.
  • Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
  • При споживанні овочів фруктів та ягід їх добре промити питною водою, найкраще ще обдати окропом.
  • Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом. Обов’язково мити руки після відвідування туалету.
  • Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами.
  • При перших ознаках кишкового захворювання терміново звертатися до лікаря.

Теги: , ,

Роздрукувати Роздрукувати
Запись на прием
Share On Facebook
Share On Twitter
Share On Google Plus
http://8pol.city.kharkov.ua/?feed=rss2
222