- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

БІОХІМІЧНИЙ АНАЛІЗ КРОВІ: ДЛЯ ЙОГО ДОСТОВІРНОСТІ НЕОБХІДНА РЕТЕЛЬНА ПІДГОТОВКА

Біохімічний аналіз крові є першим у числі найшвидших і інформативніших досліджень, дуже важливим для постановки діагнозу і вибору правильної стратегії лікування. Щоб він був достовірним, максимально точним, необхідно враховувати низку важливих рекомендацій по підготовці до здачі цього аналізу, – звертає увагу пацієнтів лікар-лаборант клініко-діагностичної лабораторії КЗОЗ “Харківська міська поліклініка №8” Тетяна Ішуткіна.

Його унікальність у тому, що він здатний показати стан практично усіх органів і систем. Маючи результати даного лабораторно – діагностичного дослідження, лікар достовірно оцінює стан нирок, печінки, підшлункової залози. Швидко виявляються запальні процеси. За результатами біохімії призначається своєчасне і ефективне лікування.

Підготовка до біохімічного аналізу крові полягає у виконанні таких рекомендацій:

Візьміть до відома: кожен показник крові залежить від різних чинників. Чи можна при простуді здавати кров? Якщо аналіз призначив лікар, то можна. Якщо ж лікар не підозрює про ваше нездужання, треба йому про це повідомити. Також не слід під час місячних здавати кров, бо показники біохімічного аналізу крові при місячних у жінок значно міняються.