Придержуючись нескладних і добре відомих правил, можна убезпечити себе від складних проблем зі здоров’ям, – нагадує завідувач відділенням профілактики Нателла Шаданія. Зверніть на них увагу та відповідально ставтеся до загальноприйнятих норм.
Тож виникненню кишкових інфекцій та харчових отруєнь можна запобігти, якщо:
- Не купувати продукти харчування на стихійних ринках або з рук у приватних осіб.
- Для пиття й приготування їжі використовувати воду питну бутильовану або з централізованих джерел водопостачання.
- Не допускати споживання продуктів та напоїв з простроченим терміном зберігання.
- Не вживати харчові продукти на напої при найменшій підозрі щодо їх недоброякісності.
- Не вживати в їжу незнайомі гриби, ягоди, трави та інші рослини.
- При споживанні овочів фруктів та ягід їх добре промити питною водою, найкраще ще обдати окропом.
- Перед приготуванням їжі та перед її вживанням обов’язково мити руки з милом. Обов’язково мити руки після відвідування туалету.
- Для купання та відпочинку користуватися лише офіційно відкритими для цього пляжами.
- При перших ознаках кишкового захворювання терміново звертатися до лікаря.