- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

Кроки до здоров’я: зміна харчових уподобань та помірна фізична активність

Ці рекомендації зі здорового харчування і фізичної активності, підготовлені завідувачкою денним стаціонаром КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №8» Валентиною Повзик, допоможуть вам і вашим близьким добре себе почувати.

Термін «калорії», «висококалорійні продукти» – на слуху, але більшість з нас продовжують вживати некорисну і висококалорійну їжу.

Зазвичай типовий раціон сучасного українця – мало фруктів, овочів, цільних зерен, багато жиру, солі, цукру. Сказати відверто, результати такого раціону очевидні – зайва вага, хвороби серця та судин, підвищений тиск, діабет тощо.

Відмовитись від звички їсти, що попаде під руку, нелегко і далеко не всім потрібно  міняти харчові уподобання, але знати, що робити, аби залишатися здоровим,  просто необхідно.

Отже, якщо ви знаєте, що булочки, тортики, фаст-фуди – це ваша пристрасть,  вам достатньо переглянути свої погляди. Ось кілька рекомендацій для тих, хто не може поліпшити свої харчові звички самостійно.

 Для початку Вам допоможуть прості або легкі закуски:

Пам’ятайте, що калорії важливо не тільки споживати, але і витрачати. У цьому допоможуть помірні фізичні навантаження близько 30 хвилин на день для дорослих і мінімум 60 хвилин на день для дітей.

Кожен день навантажуйте себе, виконуючи звичні для вас рухи:

Пройде час – і ви переконаєтесь, наскільки результативними виявляться ці поради.