- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №№ 1 – 3 – КОМПЕТЕНТНО ТА ІНФОРМАТИВНО ПРО АКТУАЛЬНІ НОВАЦІЇ В ГАЛУЗІ ОХОРОНИ ЗДОРОВ’Я

Міністерством охорони здоров’я України підготовлені та опубліковані два січневих випуски “Дайджест медичної реформи”. Пропонуємо Вашій увазі інформаційні матеріали,  що містять роз’яснення про зміст ключових етапів медичної реформи та відповіді на найбільш поширені запитання громадськості.

 

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №5 (квітень 2018 року) [1]

Про початок національної кампанії з вибору лікаря первинної медичної допомоги, покроковий порядок підписання пацієнтом декларації з лікарем (інформаційна листівка),  детальні роз’яснення щодо підключення медустанов до системи «Електронне здоров’я», що є одним з важливих чинників впровадження медичної реформи, розповідь про регіональний досвід та запитання-відповіді на актуальні питання, – про це йдеться у випуску Дайджесту МОЗ України №5 за квітень 2018 року.

Запрошуємо переглянути матеріали Дайджесту [1]

Інформаційна листівка “Як підписати декларацію з лікарем?” [2]

 

 

 

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №4 (березень 2018 року) [3]

Про щеплення, як єдиний дієвий спосіб уберегтися від інфекційних захворювань і запобігти розвитку небезпечних ускладнень йдеться у черговому випуску Дайджесту МОЗ України. Весь спектр питань, пов’язаних зі щепленням – у інформації  заступника міністра охорони здоров’я Олександра Лінчевського.

Крім того, у цьому випуску фахівці надають відомості про план розвитку електронної системи охорони здоров’я  eHealth на 2018 рік.

До уваги читачів інформаційна листівка [4] «Якщо дитина контактувала з хворим на кір. 

Ознайомитися з матеріалами  Дайджесту змін в охороні здоров’я №4 за березень 2018 року [3]

 

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №3 (лютий 2018 року) [5]

Перше завдання реформи – автономізація. Про різнобічні аспекти автономізаціі медичних закладів йдеться в цьому випуску дайджесту.
“Спільне завдання на перше півріччя 2018 року — реорганізувати заклади ПМД з бюджетних установ в комунальні некомерційні підприємства. Іншими словми — автономізуватися, – значиться в дайджесті. – Це обов’язкова умова, оскільки лише заклади у статусі комунальних некомерційних підприємств зможуть укласти договори з Національною службою здоров’я України та отри-мувати пряму оплату з державного бюджету від НСЗУ”.
Усі подробиці – за посиланням http://moz.gov.ua/uploads/0/3365-moz_digest_03_2018.pdf

До кожного випуску дайджесту додається спеціальна вкладка з з корисною інформацією для пацієнта.
У цьому випуску — інформаційна листівка «Вакцинація КПК в Україні». Завантажити за посиланням:  https://goo.gl/U2y6zT [6]

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №2 (січень 2018 року)

 

 

ДАЙДЖЕСТ МОЗ УКРАЇНИ №1 (січень 2018 року)

moz1001 [7]

moz1002 [8]

moz1003 [9]

moz1004 [10]

moz1005 [11]

moz1006 [12]

moz1007 [13]Більше інформації на офіційному web-сайті МОЗ [14]
або на сторінці міністерства в Facebook [15]