- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

БЕЗПЕКА НА ВОДІ

Загальновідомо, що сонце, повітря і вода є джерелом загартування і зміцнення здоров’я людини. Проте порушення правил поведінки при знаходженні на водоймищах часом призводять до важких наслідків. Будьте пильними, не ігноруйте правила безпечної поведінки на воді.

Найчастіше нещасні випадки на воді  пов’язані з купанням в не обладнаних місцях, катанням на човнах та інших плавзасобах.

У міських водоймищах небезпечно купатися в неперевірених місцях, а особливо стрибати з імпровізованих вишок. Тому, збираючись купатися,   не полінуйтеся зайвий раз перевірити стан дна, це вкрай важливо, якщо купатимуться маленькі діти.

Забороняється запливати за обгороджування (буйки), що вказує водні межі між водною акваторією і місцем, призначеним для купання.

Щоб уникнути нещасного випадку на воді  необхідно:

Під час відпочинку на воді не слід:

Якщо обставини склалися так, що ви потрапили у хащі водоростей, зберігайте цілковите самовладання. З водоростями можна легко впоратися, тільки необхідно не піддаватися паніці і думати, що рослини можуть вас втопити. Пливти в чагарниках водоростей доводиться з частими зупинками, оскільки необхідно звільнятися від стебел рослин. Гребки руками виконуються біля самої поверхні води.

Бережіть себе і бувайте здорові!

Олена Желтухіна, старша медична сестра офтальмологічного відділення, член ради медичних сестер КЗОЗ «Харківська міська поліклініка №8»