- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

ШУМ У ВУХАХ ОБУМОВЛЕНИЙ БАГАТЬМА ЧИННИКАМИ

Шум у вухах може з’являтися як у здорових,  так і у хворих людей. Це неприємне відчуття, що виникає у спокійній обстановці, нерідко викликає почуття тривоги та паніки.

            Шум у вухах обумовлений рухом крові по дрібних посудинах внутрішнього вуха. У сучасному світі людям доводиться часто стикатися з різного роду вушними захворюваннями.       Нерідко патологічний шум у вухах зустрічається у людей, які мають порушення механізму розподілу крові у слуховому нерві.

            Шум у вухах – це симптом, що свідчить про наявність перших стадій захворювань органів слуху. У деяких випадках це відчуття може бути ознакою сердечних недуг.

            Поява шуму у вухах обумовлена багатьма чинниками, серед яких:

Сила шуму може збільшуватися паралельно зі зниженням якості слуху. Неприємне відчуття з’являється при сильному психологічному збудженні або при коливаннях показників артеріального тиску. Тривалі спортивні навантаження і гормональні перебудови організму також є причинами появи шуму у вухах.

          Лікуванням подібних станів займаються фахівці різного профілю : терапевти, отоларингологи , невропатологи.

Діагностика вушних захворювань проводиться шляхом медичного огляду. Лікар збирає анамнез, після чого пацієнт проходить обстеження. Коли встановлена причина, призначається лікування. Своєчасне виявлення недуги збільшує шанси пацієнта на повне одужання.

Наявність у людини хронічних захворювань органів слуху призводить до повної глухоти.

Олена Фортусова, лікар невропатолог КУОЗ “Харківська міська поліклініка №8”