- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

Що треба знати про листок непрацездатності

Практично кожна людина протягом своєї трудової діяльності потрапляє в обставини, за яких доводиться отримувати листок непрацезнадності. Роз’яснення про цей важливий документ суворої звітності надає заступник головного лікаря КУОЗ «Харківська міська поліклінік №8» з експертизи тимчасової непрацездатності Анжела Мокан.

Листок непрацездатності – це багато функціональний документ, який є підставою для звільнення від роботи у зв’язку з непрацездатністю та з матеріальним забезпеченням застрахованої особи в разі тимчасової непрацездатності, вагітності та пологів.

Порядок видачі листка непрацездатності, продовження та облік проводиться згідно наказу МОЗ України від 13.11.2001 року №455; із змінами і доповненнями, внесеними наказом  МОЗ України від 06.12.2011 року №882 та наказу МОЗ України від 03.11.2004 року №532/274/136-ос/1406.

Необхідно пам’ятати, що листок непрацездатності відноситься до документів суворої звітності.

Слід звернути увагу, що при зверненні до лікарів та фахівців нашого лікувально-профілактичного закладу, необхідно надати якомога точну інформацію про себе, зокрема, дані про місце роботи (включаючи адресу підприємства чи організації). Ці відомості необхідні для правильного оформлення бланка листка непрацездатності.

Пам’ятайте:  неточності та помилки при  заповненні листка непрацездатності недопустимі.