- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

ВЕСНЯНЕ ЗАГОСТРЕННЯ ГІПЕРТОНІЧНОЇ ХВОРОБИ

Досить часто з настанням весни спостерігається загострення хронічних захворювань. Це пов’язано з перебудовою організму людини до теплої пори року. Змінюються біоритми, перебудовується імунна система. Коли настає весна, будь-яка хронічна хвороба може дати про себе знати.

На превеликий жаль, весною зростає вірогідність гіпертонічного кризу. Це пов’язано з гіповітамінозом. Загострення може бути викликане зміною біологічних ритмів, темпу життя, тривалості нічного сну.

Щоб впоратися з гіпертонічною хворобою, необхідно дотримуватися звичайних правил профілактики :

Для вибору адекватного лікування високого тиску необхідно звернутися за консультацією до Вашого дільничного терапевта. Лікар проводить огляд, після чого починається початковий етап лікування гіпертонії, спрямований на зниження артеріального тиску: визначається дієтична і лікарська терапія. Для досягнення цілей лікування потрібне тривале персональне лікарське спостереження і контроль виконання пацієнтом рекомендацій терапевта. Корекція терапії проводиться лікарем залежно від переносимості, безпеки і ефективності антигіпертензивних препаратів.

Усіх пацієнтів, які страждають на гіпертонічну хворобу, просимо побувати на прийомі у  дільничного терапевта для виписки препаратів за програмою “Доступні ліки”.

Ніна Струкова, завідувач II терапевтичним відділенням КЗОЗ “Харківська міська поліклініка №8”