- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

ДИТИНА – НАЙБІЛЬШИЙ СКАРБ СІМ’Ї

Вагітність — особливий стан жінки, до якого необхідно підготуватися. Допоможе у цьому завчасне планування вагітності. Чим здоровішими будуть майбутні батьки перед зачаттям, тим вище ймовірність, що вагітність буде проходити нормально, та на світ з’явиться здорова дитина.

Після прийняття рішення стати батьками, насамперед вам необхідно проконсультуватися з акушером-гінекологом і терапевтом. Вони допоможуть зрозуміти, як планувати вагітність. На першій консультації наш фахівець огляне вас, проведе необхідні обстеження, призначить відповідні аналізи та дасть рекомендації щодо планування вагітності. Навіть якщо ви вважаєте себе абсолютно здоровими, не варто нехтувати візитом до гінеколога. Важливо враховувати, що підготовка до зачаття необхідна не лише жінкам, але й чоловікам.

  До початку вагітності необхідно не лише пройти обстеження та проконсультуватися з фахівцями, але й звернути увагу на свій спосіб життя:

Успішність зачаття та здоров’я майбутньої дитини багато в чому залежить від чоловіка. Перший лікар, у якого слід проконсультуватися майбутньому татові, — це уролог. Лікар огляне вас і призначить обстеження для виявлення або виключення різних «чоловічих» захворювань і статевих інфекцій, а також призначить спермограму. Спермограма дасть чітке уявлення про концентрацію, кількість, рухливість і будову сперматозоїдів. Вона дозволяє зробити висновки про здатність чоловіка до зачаття.

Шановні пацієнти, з питань планування сім’ї та вагітності, ви можете звернеться до фахівців нашої поліклініки (кабінет № 415, 4-й поверх).

Тетяна Касьяненко, лікар-акушер гінеколог КНП «Міська поліклініка №8» ХМР