Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

ВЗАЄМОРОЗУМІННЯ , ВІДПОВІДАЛЬНЕ СТАВЛЕННЯ МЕДИКІВ ТА ПАЦІЄНТІВ ДО ВИКЛИКІВ ПІД ЧАС ПАНДЕМІЇ – ЄДИНИЙ СПОСІБ ЇЇ ПОДОЛАТИ

Ситуація з захворюваністю на COVID-19 у нашому місті суттєво ускладнюється. Зважаючи на зростаючу кількість пацієнтів, які звертаються до поліклініки з підозрою на наявність коронавірусної інфекції, адміністрацією КНП «Міська поліклініка №8» ХМР приймаються певні організаційні заходи для забезпечення потреб людей у первинній медичній допомозі.

З початку поточного тижня кількість лікарів-терапевтів, які приймають пацієнтів з підвищеною температурою у окремо виділеному приміщенні, збільшено до восьми осіб. Прийоми проводяться у дві зміни (кабінети №№ 217, 220, 221 2-й поверх).

Штат кабінету відбору біологічного матеріалу для ПРЛ-тестування (кабінет №219, 2-й поверх) укомплектовано трьома медичними сестрами. Забезпечена безперебійна доставка біологічного матеріалу до Харківського обласного лабораторного центру.

У рентген-діагностичному відділенні (9-й поверх) виділена окрема зона для хворих з підозрою на COVID-19. Для них розроблено спеціальний маршрут по будівлі поліклініки, позначений відповідними покажчиками.

Встановлені ультрафіолетові захисні лампи,  якими проводиться дезінфекція  приміщень, без заподіяння школи людям, які там перебувають.

На вході проводиться безконтактне вимірювання температури у пацієнтів, які звертаються до поліклініки.  Температурний скринінг також є обов’язковим і для всіх медичних працівників.

Лікарі Центру первинної медико-санітарної допомоги поліклініки  ведуть амбулаторних хворих з підтвердженою коронавірусною інфекцією, використовуючи  сучасні засоби комунікації та за необхідності відвідуючи їх вдома з дотриманням установлених норм захисту (виїзд проводиться у захисних костюмах).

Звертаємо увагу, що медичний персонал поліклініки №8 останнім часом працює з дуже великим навантаженням. Серед медпрацівників також є випадки підтвердженої коронавірусної інфекції та потреби у лікуванні і самоізоляції, а відтак і відсутності на роботі. Усе це ускладнює ситуацію.

При цьому керівний склад, лікарі, медичні сестри, молодший медперсонал нашого медзакладу налаштовані на максимальну віддачу і свідомі того, яку виняткову роль відіграє їх праця для збереження здоров’я і життя співвітчизників в умовах пандемії.

Наші шановні пацієнти! Просимо усвідомлювати Вашу відповідальність за дотримання встановлених правил, які діють у період карантину: використовувати засоби індивідуального захисту,  не нехтувати дотриманням соціального дистанціювання, ретельно мити руки, користуватися антисептиками. Саме ці нескладні правила можуть реально убезпечити Вас від інфікування

У разі появи температури, кашлю, відсутності смаку, нюху, відчуття безсилля, наявності діареї залишайтеся вдома та зателефонуйте лікарю, з яким маєте укладену декларацію. Лікар проконсультує Вас та надасть рекомендації щодо подальшого лікування. Не піддавайтесь паніці, виконуйте вказівки лікаря, наберіться терпіння та самовладання, це допоможе у протистоянні з хворобою, убереже від ускладнень та прискорить одужання.

У цей складний час як ніколи важливе взаєморозуміння пацієнта і лікаря, довіра та повага один до одного, взаємна відповідальність. Закликаю всіх: пам’ятайте про це і щиро бажаю здоров’я!

ОЛЕНА ЧУМАЧЕНКО, головний лікар КНП «Міська поліклініка №8» ХМР


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222