Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

Вимірювання внутрішньоочного тиску на новому обладнанні
у поліклініці №8

Обладнання офтальмологічного кабінету КНП «Міська поліклініка №8» ХМР поповнилось безконтактним пневмотонометром, завдяки чому вимірювання внутрішньоочного тиску відтепер проводиться з використанням неінвазивного методу, що характеризується високою точністю.

Як відомо, вимірювання внутрішньоочного тиску є важливою процедурою для оцінки здоров’я очей і виявлення різних захворювань, зокрема глаукоми – серйозного захворювання зорового нерва, яке може призвести до поступової втрати зору у разі несвоєчасного виявлення та відсутності лікування.

Використання безконтактного пневмотонометру суттєво розширює можливості оцінки внутрішньоочного тиску. Цей пристрій використовує потік повітря, що спрямовується на рогівку очей. Пацієнт розташовується перед приладом, а лікар або медичний асистент налаштовує безконтактний пневмотонометр. Після цього, пристрій відправляє потік повітря на рогівку очей і вимірює реакцію очного яблука на цей потік. За допомогою спеціальних алгоритмів і сенсорів пристрій обробляє дані і визначає значення внутрішньоочного тиску.

Використання безконтактного пневмотонометру має декілька переваг:

  • По-перше, це неінвазивний метод (тобто не потрібно виконувати жодних процедур, які потенційно можуть пошкодити очі або викликати дискомфорт).
  • По-друге, цей метод є дуже точним і дозволяє отримувати надійні результати.
  • Важливою особливістю безконтактного пневмотонометру є його можливість проводити вимірювання швидко і безболісно, що дозволяє використовувати його у пацієнтів різних вікових категорій, включаючи дітей і літніх людей.
  • Відсутність протипоказань для проведення процедури.

Виявлення високого внутрішньоочного тиску може свідчити про ризик розвитку глаукоми або інших захворювань, що потребують подальшого обстеження та лікування, тож лікарі-офтальмологи активно використовують пневмотонометр на лікарських прийомах. Ефективний і надійний метод здійснення періодичного скринінгу та контролю стану очей доступний пацієнтам медзакладу.

На знімках : в офтальмологічному кабінеті поліклініки №8


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222