Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

В урядовій програмі «Доступні ліки» відбулися зміни

З серпня 2017 року Міністество здоров’я України разширило реєєстр лікарських препаратів від серцево-судинних захворювань, бронхіальної астми та діабету 2-го типу, що підлягають відшкодуванню з державного бюджету. До уваги відвідувачів сайту – коментар заступника головного лікаря по медичній частині КЗОЗ “Харківська міська поліклініка №8” Олександри Іговської.

Як уже повідомлялось на нашому сайті медпрацівники КЗОЗ “Харківська міська поліклінік №8”, починаючи з квітня поточного року, активно працюють над реалізацією програми “Доступні ліки”, обслуговуючи населення Олексіївського мікрорайону. З моменту запровадження урядової програми у поліклініці видано більше 18 тисяч рецептів пацієнтам, які попадають під умови її дії.

«Збільшення кількості препаратів, які зможуть отримувати наші пацієнти, з 157 до 199 – це позитивний крок, – прокоментувала новину заступник головного лікаря по медичній частині Олександра Іговська. – Лікарі, призначаючи курс лікування від зазначених хвороб, матимуть змогу використовувати більш широкий спектр ліків, підбираючи їх пацієнтам з урахуванням особливостей перебігу хвороби. Важливо, що ці препарати виготовляються у різних країнах, включаючи країни ЄС (21 виробник), Україну (17), Індію (4), Ізраїль (1)».

Детальну інформацію про розширений перелік ліків, їх форму випуску, роздрібну ціну, суму доплати та інші відомості    можна переглянути за посиланням

Медики нагадують, що для призначення лікування слід звертатися до дільничних терапевтів та кардіологів. Надання медичної допомоги проводиться у відповідності до затверджених протоколів її надання стосовно конкретного захворювання. При наявності у пацієнта відповідних показів та проходженням ним певних клініко-лабораторних обстежень фахівці названих спеціальностей виписують  рецепти на препарати по програмі «Доступні ліки».

«Значною мірою наше здоров’я залежить від того, наскільки серйозно ми піклуємося про себе, – зауважує Олександра Іговська. – Пацієнти, які мають серцево-судинні захворювання, бронхіальну астму та діабет II типу, повинні регулярно бувати на лікарських прийомах та особливо ретельно виконувати рекомендації лікарів. Допомога держави у придбанні препаратів для лікування цих хвороб, є суттєвою підтримкою і сприяє подоланню можливих серйозних ускладнень, якими вони загрожують здоров’ю людей, та покращують якість їх життя».


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222