Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

У ПОЛІКЛІНІЦІ №8 РОЗПОЧАТО ВИДАЧУ ЕЛЕКТРОННИХ ЛІКАРНЯНИХ. ПРО ЩО НЕОБХІДНО ЗНАТИ ПАЦІЄНТАМ

Починаючи з 1 вересня 2021 року КНП «Міська поліклініка №8» ХМР, як і всі медичні заклади України, долучилась до очікуваної новації – видачі електронних лікарняних листів, – інформує заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності КНП «Міська поліклініка №8» ХМР Анжела Степанівна МОКАН.- Перехідний період, під час якого можна отримати і паперовий, і електронний варіант лікарняного, завершено.

Електронні лікарняні вводяться  відповідно до наказу МОЗ України від 01.06.2021 року № 1066 «Деякі питання формування медичних висновків про тимчасову непрацездатність та проведення їхньої перевірки».

Умовою формування е-лікарняного є наявність реєстрації пацієнта в Реєстрі пацієнтів в електронній системі охорони здоров’я.

Електронний лікарняний – документ в електронній формі, який замінює паперовий. На підставі медичного висновку лікаря в Електронному реєстрі листків непрацездатності формується запис з унікальним номером – єдиним реєстраційним номером листка непрацездатності.

ЦЕЙ ДОКУМЕНТ І Є ПІДСТАВОЮ ДЛЯ ОТРИМАННЯ ВИПЛАТ НА ПЕРІОД ХВОРОБИ ПРАЦІВНИКА.
ДЛЯ ТОГО, АБИ ОТРИМАТИ ЇХ У ПОВНОМУ ОБСЯЗІ, ПАЦІЄНТУ НЕОБХІДНО ВЧАСНО ЗВЕРТАТИСЯ ЗА МЕДИЧНОЮ ДОПОМОГОЮ ДО ЛІКАРІВ-ТЕРАПЕВТІВ, З ЯКИМИ УКЛАДЕНО ДЕКЛАРАЦІЮ, ОСКІЛЬКИ ЛИСТКИ НЕПРАЦЕЗНАДНОСТІ
ВИДАЮТЬСЯ ВИКЛЮЧНО В ДЕНЬ ЗВЕРНЕННЯ ПАЦІЄНТА ДО ПОЛІКЛІНІКИ.

 Велике прохання до пацієнтів поліклініки: взяти до уваги цю важливу обставину та дотримуватися оптимальних термінів звернення до лікарів.

 ОСОБЛИВЕ ПРОХАННЯ ДО ПАЦІЄНТІВ, ЯКІ ЗАВЕРШУЮТЬ ЛІКУВАННЯ У СТАЦІОНАРНИХ ВІДДІЛЕННЯХ МЕДУСТАНОВ.
Якщо ви виписуєтесь зі стаціонару з відкритим листом непрацездатності й потребуєте продовження амбулаторного лікування (тобто далі будете лікуватися в поліклініці), то САМЕ В ДЕНЬ ВИПИСКИ ЗІ СТАЦІОНАРУ ТРЕБА ЗВЕРНУТИСЯ НА ПРИЙОМ ДО ЛІКАРЯ-ТЕРАПЕВТА, з яким у вас укладена декларація.

На практиці це означає, що очікуючи на виписку зі стаціонару, пацієнт, який потребує подальшого лікування, має попередньо записатися на лікарський прийом у поліклініці на дату, яка співпадатиме з датою виписки.

У разі об’єктивних причин, що унеможливлюють відвідання поліклініки пацієнтом у цю дату, слід напередодні зателефонувати до свого сімейного лікаря та попередити його про дату виписки й вашу потребу в продовженні лікування амбулаторно. Саме такі дії дозволять вчасно відкрити листок непрацездатності та не втратити належні страхові виплати.

Анжела Мокан, заступник головного лікаря з експертизи тимчасової непрацездатності КНП «МП №8» ХМР


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222