- Харківська міська поліклініка №8 - https://8pol.city.kharkiv.ua -

МЕДИКИ ПОЛІКЛІНІКИ ТА ВОЛОНТЕРИ ОБ’ЄДНУЮТЬ ЗУСИЛЛЯ ДЛЯ ДОПОМОГИ КРИЗОВИМ ВАГІТНИМ

Фахівці жіночої консультації поліклініки №8, починаючи з 2018 року, підтримують партнерські відносини з благодійною організацією “Благодійний фонд “Заради життя”. Команда волонтерів фонду здійснює комплексний патронаж дітей з моменту їх зачаття і до 3-х років, народжених   жінками, які відмовилися від аборту, і дітям до 3-х років з малозабезпечених сімей. Днями завідувач жіночої консультації нашого медзакладу Ольга Савенкова та психолог Фонду Антон Колембет обговорили спільні плани діяльності на майбутню перспективу, про реалізацію яких ми будемо інформувати громадськість. У даній публікації – короткі відомості про Фонд.

Мета організації – захист прав дитини з моменту її зачаття, шляхом надання допомоги вагітним жінкам і сім’ям з дітьми, які перебувають у складних життєвих обставинах, а також пропаганда цінностей сім’ї, багатодітності, відповідального батьківства, подолання абортного мислення.

Місія фонду – допомога дітям з моменту їх зачаття, шляхом надання психологічної, юридичної, соціальної, духовної та матеріальної допомоги їх мамам, щоб матусі зберегли вагітність, і після народження дитини мали можливість духовно і фізично розвивати свою дитину.

Фонд реалізує довгострокові проєкти з надання духовної, психологічної, соціальної, юридичної  та матеріальної допомоги кризовим вагітним і малозабезпеченим сім’ям з дітьми до 3-х років. Коротко про три найбільш затребуваних.

Проводиться сортування та видача продуктів харчування, одягу і предметів побуту.
Підопічні центру:
– вагітні, що знаходяться на стадії репродуктивного вибору (незапланована вагітність);
– вагітні, що знаходяться в інших складних життєвих обставинах;
– малозабезпечена сім’я з дітьми до 3-х років;
– сім’я з дітьми до 3-х років, які опинилися в непростій життєвій ситуації.

Допомога надається як жителям Харкова, так і Харківської області.

Надається підтримка в трьох напрямках: психологічна (протягом усього терміну вагітності); юридична (допомога в оформленні документів); фінансова (цільова на дитину продуктами харчування, одягом, засобами для догляду за малюком, предметами побуту); допомога у вирішенні питань про тимчасове житло; супровід до моменту настання 3-х річного віку дитини.
Дзвонити: +38 (066) 007 04 87; +38 (063) 513 33 14 понеділок – середа: 12: 00-16: 00.
Режим роботи Центру «Несподівана радість»: субота 10: 30-14: 30.

Тематичні зустрічі психологів з учнями коледжів і шкіл. Проект спрямований на формування у сучасної молоді усвідомлене ставлення до позашлюбних зв’язків, які не ведуть до створення здорової і повноцінної сім’ї. Проект знайшов підтримку Департамента  освіти ХОДА на проведення таких зустрічей у всіх коледжах міста і області.

В планах Фонду почати в 2022 році реалізацію нового проєкту: «Створення соціального гуртожитку для кризових вагітних і жінок, що мають дітей у віці до 3-х років, для тимчасового проживання».

Сайт фонду: http://zajizn-kh.com.ua/
Реквізити для перерахування коштів на підтримку всіх напрямків:
IBAN: UA583515330000026009052234725
в АТ КБ «ПРИВАТБАНК»
МФО 351533
ЄДРПОУ 41192849
Адреса: вул. Гвардійців Широнінців, 75, Московський район, г. Харьков, 61144
E-mail: [email protected]