Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

РЕАБІЛІТАЦІЯ ПАЦІЄНТІВ, ЯКІ ПЕРЕНЕСЛИ ІНСУЛЬТ, ТЯЖКІ ТРАВМИ, ПЕРЕЛОМИ КІНЦІВОК, З ВИКОРИСТАННЯМ УНІВЕРСАЛЬНОГО ТРЕНАЖЕРУ

Спеціалісти відділення відновного лікування КНП «Міська поліклініка №8» ХМР успішно проводять реабілітаційні заходи з післяінсультними хворими з геміпарезами, а також з пацієнтами,  які  мають травми та переломи.

Для кожного пацієнта розробляється індивідуальна реабілітаційна програма з врахуванням ступеня ураження, віку пацієнта та давності захворювання.

Для відновлення навичок руху передбачено проведення занять з фізичним терапевтом (реабілітологом). Цей важливий напрямок роботи в нашій поліклініці забезпечує реабілітолог, фізичний терапевт вищої категорії Катерина Валеріївна Ломтєва.

На заняттях застосовуються пасивні та активні види гімнастики, розробляються спеціальні комплекси вправ, які виконуються під безпосереднім контролем спеціаліста, а також відповідно до його рекомендацій – у домашніх умовах.

Особлива увага в ході реабілітації приділяється розвитку рухових функцій кінцівок для розробки рук після інсультів, травм, оперативних втручань. З метою досягнення стійкого ефекту під час занять використовується реабілітаційний стіл.

Цей універсальний тренажер, що призначений для відновлення рухових функцій, дрібної моторики пальців та кистей рук, був нещодавно придбаний адміністрацією поліклініки для кабінету ерготерапії. Використання тренажеру такого типу є необхідною складовою європейського стандарту реабілітаційних програм.

Знаходячись за реабілітаційним столом, пацієнт береться за відповідні валики, ричаги та здійснює ними рухи у різних напрямках, поступово збільшуючи навантаження за допомогою грузиків різної ваги. Заняття на тренажері позитивно впливає на мобільність суставів кисті, покращує координацію, силу, виносливість і моторику дрібних м’язів, а також створює позитивний емоційний настрій.

Всім, кому необхідна реабілітація, першочергово слід звернутися до лікаря-терапевта, який надає послуги первинної медичної допомоги, або до лікуючого лікаря (невропатолога, трамавтолога) або до завідувача бригади медичної реабілітації поліклініки №8. За наявності показань спеціаліст виписує направлення на реабілітацію, що проводиться у поліклініці в рамках програми медичних гарантій безоплатно.

Я.О. ДЕМКОВСЬКА, завідувач відділення відновного лікування КНП «Міська поліклініка №8» ХМР

 

 

 

 

На знімках:  Я.О. Демковська, К.В. Ломтєва, заняття у кабінеті ерготерапії поліклініки №8 та його обладнання


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222