Skip to main content
пр. Перемоги, 53 м. Харків, 61174 +38(057) 725-11-40, +38(057) 725-11-41

ЗАЛ ЛІКУВАЛЬНОЇ ФІЗКУЛЬТУРИ, КАБІНЕТИ МЕХАНОТЕРАПІЇ ТА ЕРГОТЕРАПІЇ ЗНОВУ ПРАЦЮЮТЬ У ПОЛІКЛІНІЦІ №8

На поточному тижні у КНП «Міська поліклініка №8» ХМР відновили роботу підрозділи відділення відновного лікування – зал ЛФК, кабінети механотерапії та ерготерапії.  Наданню реабілітаційних медичних послуг у медзакладі завжди приділялась суттєва увага,  у теперішній час вони є особливо актуальними.

Заняття проводяться щопонеділка, середи та п’ятниці з 09:00 до 12:00. З пацієнтами працює досвідчений медичний працівник з понад 30-річним стажем роботи за спеціальністю, великий ентузіаст своєї справи, популяризатор здорового способу життя  медична сестра з лікувальної фізкультури вищої категорії Любов Потапова. Її великий професійний досвід та постійне самовдосконалення дозволяє надавати пацієнтам дієву різнобічну допомогу.

«Доводиться працювати з пацієнтами, які маються різні діагнози: остеохондроз, захворювання шлунково-кишкового тракту, дихальних шляхів та суглобів (гонартрози, артрити, артрози), захворювання гінекологічного плану у жінок тощо, – розповідає Любов Опанасівна. – Відповідно протоколу надання медичної допомоги підбираються спеціальні комплекси вправ, ефект яких багаторазово підтверджено практикою. Усі вони використовуються з урахуванням рівня фізичного стану пацієнтів задля їх максимального комфорту».

Реабілітаційні медичні заходи проходять у кабінетах, облаштованих спеціальним обладнанням, інвентарем та технічними засобами (їх комплектацію забезпечено зусиллями адміністрації медзакладу). В першу чергу спеціальних тренажерів потребують післяінсультні хворі з геміпарезами, а також з пацієнтами, які  мають травми та переломи.

Функціонує кабінет ерготерапії (працетерапії). Цей метод лікування спрямований на відновлення повсякденної діяльності людини з урахуванням наявних фізичних обмежень, та на допомогу тим, хто має певні обмеження здоров’я. Для кожного пацієнта підбирається індивідуальна реабілітаційна програма з урахуванням ступеня ураження, віку пацієнта та давності захворювання.

Особлива увага в ході реабілітації приділяється розвитку рухових функцій кінцівок для розробки рук після інсультів, травм, оперативних втручань. З метою досягнення стійкого ефекту під час занять використовується реабілітаційний стіл – універсальний тренажер, що призначений для відновлення рухових функцій, дрібної моторики пальців та кистей рук, Використання тренажеру такого типу є необхідною складовою європейського стандарту реабілітаційних програм.

На знімках: Л.О. Потапова, облаштування відділення відновного лікування (фото з архіву)


  • інформатор, реєстратори +38 (057) 725-11-40, 
    +38 (057) 725-11-41

  • приймальня директора +38 (057) 725-11-51

  • поліклініка №8 у соцмережах

  • © 2016- КНП «Міська поліклініка №8»  ХМР

  • пр. Перемоги, 53, м. Харків, 61174, Україна

При повному або частковому використанні матеріалів сайту посилання обов’язкове

Запись на прием
222